luni, 19 ianuarie 2015

Faine mai sunt bucătăriile rustice! Hai sa vezi zece modele

adelaparvu.com despre bucatarii rustice (1)

Există atâtea variante de amenajare, în ziua de azi, pentru orice încăpere, pentru orice tip de casă, pentru orice fel de vis. Dar știi cum se spune: bani să ai! Culmea ironiei este și atunci când îți pui bani deoparte și ești gata să-ți materializezi dorințele, te trezești dintr-o dată că ceea ce cauți se găsește foarte rar. Ai zice că nu e ofertă destul de bună, că piața e săracă sau lucrurile prea scumpe. Dar din ceea ce am observat eu, de multe ori, acest lucru se întâmplă pentru că nu știm exact ce ne dorim. Uite, bucătăriile rustice sunt foarte frumoase, calde, șarmante, cum vrei tu, dar stilurile rustice sunt foarte diferite, de la cele provensale, la cele toscane, de la cele nordice la cele britanice și așa mai departe.
adelaparvu.com despre bucatarii rustice (6)
Care sunt diferențele între ele? Păi spre exemplu cele provensale și toscane presupun să aibă o mobilă în nuanțe mediteraneene de la ou de rață, alb murdar sau crem la cele din lemn natur. De asemenea detaliile cu aspect de împletitură sunt prezente în cadrul mobilierului. Ceramica sau piatra naturală (dacă nu chiar marmura) nu trebuie să lipsească la capitolul finisaje. Hotele sunt și ele îmbrăcate, mascate. Stilul britanic este mai elaborat, mai elegant, cu muchii clare și decorațiuni simetric așezate în cadrul mobiliei, accesoriile sunt cromate sau chiar aurite, bine evidențiate. De asemenea, corpurile de mobilă suspendate au geamuri (chiar din cristal), iar finisajele sunt și ele clar definite, geometrice, de multe ori tabla de șah fiind alegerea sigură.
adelaparvu.com despre bucatarii rustice (8)
Stilul rustic scandinav, nordic presupune culori reci, perdeluțe de pânză colorată și etajere cu obiecte la vedere, iar lemnul, în special vopsit alb prezent la nivelul finisajelor (podea și lambriuri). Ceva mai în spirit universal valabil pentru orice zonă ar fi bucătăriile cu mobilă zidită fie din cărămidă, fie îmbrăcată cu plăci ceramice și uși, fronturi din lemn. Finisaje simple, în culori naturale de la lemn la teracotă. Și decorațiuni făcute de mână cum ar fi dantele și perdeluțe albe. Deci, trebuie să știi exact ce-ți dorești ca să știi ce să cauți. Altfel cum să găsești?

adelaparvu.com despre bucatarii rustice (7)
Și foarte imporant în definirea unui stil rustic sunt și electrocasnicele și dotările. Oricât ai vrea să obții șarmul rustic niște electrocsnice prea moderne te vor trăda ca și o chiuvetă sau o baterie prea avangardiste. La fel contează finisajele atât cele pentru pereți cât și pentru pardoseală. Și da, corpurile de iluminat își lasă din greu amprenta, la fel ca și micile obiecte aflate la vedere (perdeluțe, fețe de masă, coșuri, accesorii de masă, suporturi pentru ustensile etc.). Deci dacă îți dorești o bucătărie rustică e bine s-o definești până la cel mai mic detaliu, ca să o poți repera printre ofertele celor care le fabrică sau le vând. Hai să vezi mai jos câteva bucătării. Poate o identifici pe cea care e pe gustul tău. Sper să te inspire! 
adelaparvu.com despre bucatarii rustice (5)
adelaparvu.com despre bucatarii rustice (4)

adelaparvu.com despre bucatarii rustice (10)
adelaparvu.com despre bucatarii rustice (2)
adelaparvu.com despre bucatarii rustice (3)
adelaparvu.com despre bucatarii rustice (9)
adelaparvu.com despre bucatarii rustice (1)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu